Vitamin B'nin Özellikleri



B vitamini takviyeleri çok popülerdir, ama Kredi hesaplama hangi vitaminler onu oluşturur, her birinin özellikleri nelerdir ve onlara hangi gıdaları sağlar?
Vitamin B grubu ve özellikleri
Bugün B vitaminleri, ana işlevleri ve hangi yiyeceklerin mevcut olduğu hakkında konuşacağız.
B vitaminlerinin temel özellikleri
B vitaminleri, kolay ve hızlı emilimine yardımcı olan suda çözünen vitaminlerdir, aynı zamanda hızlı bir şekilde elimine edilirler. Bu, eksikliklerden kaçınmak için minimum bir günlük tutara ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.
B vitaminleri içeren besinler genellikle birlikte hareket ettikleri için bu vitamin grubunun birkaç çeşidine sahiptir.
Göz önünde bulundurulması gereken özellikler
B vitaminlerinin en önemlilerinden biri sinir sisteminin düzenlenmesidir, böylece düzgün işleyişte kalır.
Kardiyovasküler sisteme yardımcı olurlar.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar.
Hücre büyümesi ve bölünme sürecine dahil olurlar.
Onlar iyi bir akıl sağlığını koruyorlar.
Vitamin B grupları
B vitaminleri iki gruba ayrılabilir.
Organizmayı üretemeyenler ve ortak olarak çalıştıkları için her gün tüketmeliyiz. Bunlar, tiamin (B1), riboflavin (B2), niasin (B3), pantotenik asit (B-5), piridoksin (B6), biyotin (B7), folik asit (B9) ve kobalamin (B 12) içerir.
Kendi organizmasını üretebilenler ve minimum günlük doz gerekmemektedir. Bunlar tepe, inositol, PABA ve lipoik asittir.
Vücudumuzun üretemediği B vitaminlerini detaylı olarak açıklayacağız ve günlük olarak tüketmemiz gerekecek.
Vitamin B1
İştah açar ve sindirime iyi gelir.
Vücudun yiyecekleri enerjiye Kredi hesaplama dönüştürmesine yardımcı olur.
Kaslar ve sinir sistemi düzgün beslenmek için iyidir.
Yaraları iyileştirmek ve aynı zamanda görme için hizmet eder.
Gıda: Bütün tahıllar, ekmek, süt ve süt ürünleri, yumurta, fındık, baklagiller, kuru üzüm ve patates.
Vitamin B2
Dokuların yenilenmesine yardımcı olur ve hücrelerin iyi durumunu korur.
Bağışıklık sistemi için büyük bir destek.
Deri, saç ve tırnaklar fayda sağlar.
E vitamininin antioksidan etkisini destekler.
Bir B vitamini takviyesi aldığımızda, idrar sarıya dönüşme eğilimindedir. B2 sorumludur.
Gıda: peynir, yoğurt, kuzu, domuz, karaciğer, balık, kuşkonmaz, kereviz, buğday tohumu, nohut, bezelye, spirulina ve avokado.
B3 vitamini
Kan şekerini dengeler ve uykuyu dengeler.
Dolaşımını artırır ve sinir sistemini destekler.
Sindirim sistemi üzerinde faydalı bir etki yapar.
Yağları ve proteinleri metabolize eder. Hidratları enerjiye dönüştürür.
Gıda: yumurta, süt ve süt ürünleri, tavuk, domuz, sığır, kuzu, enginar, patates, bezelye, kepekli tahıllar ve türevleri, kuşkonmaz, turp, biber, ıspanak, tohumlar, tarihler ve zencefil.
B5 vitamini
Hormonların insülin ve adrenalin üretimi için önemlidir.
Bağışıklık sistemi ve sinir sistemi desteği.
Yağları, proteinleri ve karbonhidratları metabolize eder. Enerjinin üretiminde yardımcı olur.
Hemoglobin ve B12 vitamini üretiminin yanı sıra hücre zarlarında da müdahaleler.
Gıda: tavuk eti, yumurta, organ etleri (esas olarak karaciğer), mavi balık, tahıllar, fındık ve baklagiller.
B6 Vitamini
Güç hafızası ve akıl.
Bu biri
Bu daha fazla denge ya da stres telafi eder. Kredi hesaplama Depresif süreçlerde işbirliği yapın.
Kanda hemoglobin oluşturur.
Bağışıklık sisteminde ve sinir sisteminde yardımcı olur.
Gıda: yüksek yağlı etler, balık ve deniz ürünleri karaciğer, fındık, nohut, bezelye, mercimek, soya fasulyesi, kakao, muz, mango, kuru erik ve yonca.
B7 vitamini
Saç, tırnak ve cilt sağlığı için önemlidir.
Kan şekeri seviyesini düzenler.
Beyin hücrelerinin ve sinir sisteminin sağlığını destekler.
Hemoglobin oluşturulması. B5 ve B9 vitaminlerini sentezlemeye yardımcı olur.
Gıda: Yumurta sarısı, genel, maya, fıstık, tam tahıllar, mercimek, sarımsak, yulaf, avokado, susam, mantar, nohut, ginseng, domates, muz, su teresi ve çemen organ etleri.
Vitamin B9
Amino asitlerin ve DNA'nın sentezinde işbirliği yapar.
Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu.
Kardiyovasküler sistem, fetüsün gelişimi, sinir sisteminin dengesi.
Gıda: hayvansal ürünler, süt ürünleri ve süt ürünleri içeren gıdalarda çok düşük miktarlar. Baklagiller, meyveler, mercimek, fasulye, kuşkonmaz, portakal, lahana, karnabahar, buğday tohumu ve kepekli ekmek.
B12 vitamini
Şüphesiz, en iyi bilinen B vitaminlerinden biridir, çünkü bazı anemi türlerinde ve vegan diyetlerinde önerilmektedir. özellikleri:
Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu.
Sinir sistemi, bağışıklık sistemi ve kalbin düzgün çalışması için önemlidir.
Kasların enerji rezervinde görev yapar ve sinirlerin dokularını yeniden oluşturur.
Demir ve A vitamini emiliminde görev yapar.
Stres, yorgunluk ve zihinsel kapasitede yardımcı olur.
Gıda: Ton balığı, sardalye, istiridye, karaciğer, böbrek, yumurta, süt ve türevleri, bira mayası ve bazı deniz yosunu türleri.
Çeşitli ve dengeli bir diyet yemek hayati bir öneme sahiptir, böylece B vitaminleri ve diğer besin maddelerinin günlük ihtiyaçlarını sizin için basit ve faydalı bir şekilde karşılarsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?