Vitamin B'nin Özellikleri
B vitamini takviyeleri çok
popülerdir, ama Kredi hesaplama
hangi
vitaminler onu oluşturur, her birinin özellikleri nelerdir ve onlara hangi
gıdaları sağlar?
Vitamin B grubu ve
özellikleri
Bugün B vitaminleri, ana
işlevleri ve hangi yiyeceklerin mevcut olduğu hakkında konuşacağız.
B vitaminlerinin temel
özellikleri
B vitaminleri, kolay ve hızlı
emilimine yardımcı olan suda çözünen vitaminlerdir, aynı zamanda hızlı bir şekilde
elimine edilirler. Bu, eksikliklerden kaçınmak için minimum bir günlük tutara
ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.
B vitaminleri içeren besinler
genellikle birlikte hareket ettikleri için bu vitamin grubunun birkaç çeşidine
sahiptir.
Göz önünde bulundurulması
gereken özellikler
B vitaminlerinin en
önemlilerinden biri sinir sisteminin düzenlenmesidir, böylece düzgün işleyişte
kalır.
Kardiyovasküler sisteme
yardımcı olurlar.
Bağışıklık sistemini
güçlendiriyorlar.
Hücre büyümesi ve bölünme
sürecine dahil olurlar.
Onlar iyi bir akıl sağlığını
koruyorlar.
Vitamin B grupları
B vitaminleri iki gruba
ayrılabilir.
Organizmayı üretemeyenler ve
ortak olarak çalıştıkları için her gün tüketmeliyiz. Bunlar, tiamin (B1),
riboflavin (B2), niasin (B3), pantotenik asit (B-5), piridoksin (B6), biyotin
(B7), folik asit (B9) ve kobalamin (B 12) içerir.
Kendi organizmasını
üretebilenler ve minimum günlük doz gerekmemektedir. Bunlar tepe, inositol,
PABA ve lipoik asittir.
Vücudumuzun üretemediği B
vitaminlerini detaylı olarak açıklayacağız ve günlük olarak tüketmemiz
gerekecek.
Vitamin B1
İştah açar ve sindirime iyi
gelir.
Kaslar ve sinir sistemi
düzgün beslenmek için iyidir.
Yaraları iyileştirmek ve aynı
zamanda görme için hizmet eder.
Gıda: Bütün tahıllar, ekmek,
süt ve süt ürünleri, yumurta, fındık, baklagiller, kuru üzüm ve patates.
Vitamin B2
Dokuların yenilenmesine
yardımcı olur ve hücrelerin iyi durumunu korur.
Bağışıklık sistemi için büyük
bir destek.
Deri, saç ve tırnaklar fayda
sağlar.
E vitamininin antioksidan
etkisini destekler.
Bir B vitamini takviyesi
aldığımızda, idrar sarıya dönüşme eğilimindedir. B2 sorumludur.
Gıda: peynir, yoğurt, kuzu,
domuz, karaciğer, balık, kuşkonmaz, kereviz, buğday tohumu, nohut, bezelye,
spirulina ve avokado.
B3 vitamini
Kan şekerini dengeler ve
uykuyu dengeler.
Dolaşımını artırır ve sinir
sistemini destekler.
Sindirim sistemi üzerinde faydalı
bir etki yapar.
Yağları ve proteinleri
metabolize eder. Hidratları enerjiye dönüştürür.
Gıda: yumurta, süt ve süt
ürünleri, tavuk, domuz, sığır, kuzu, enginar, patates, bezelye, kepekli
tahıllar ve türevleri, kuşkonmaz, turp, biber, ıspanak, tohumlar, tarihler ve
zencefil.
B5 vitamini
Hormonların insülin ve
adrenalin üretimi için önemlidir.
Bağışıklık sistemi ve sinir
sistemi desteği.
Yağları, proteinleri ve
karbonhidratları metabolize eder. Enerjinin üretiminde yardımcı olur.
Hemoglobin ve B12 vitamini
üretiminin yanı sıra hücre zarlarında da müdahaleler.
Gıda: tavuk eti, yumurta,
organ etleri (esas olarak karaciğer), mavi balık, tahıllar, fındık ve
baklagiller.
B6 Vitamini
Güç hafızası ve akıl.
Bu biri
Kanda hemoglobin oluşturur.
Bağışıklık sisteminde ve
sinir sisteminde yardımcı olur.
Gıda: yüksek yağlı etler,
balık ve deniz ürünleri karaciğer, fındık, nohut, bezelye, mercimek, soya
fasulyesi, kakao, muz, mango, kuru erik ve yonca.
B7 vitamini
Saç, tırnak ve cilt sağlığı
için önemlidir.
Kan şekeri seviyesini
düzenler.
Beyin hücrelerinin ve sinir
sisteminin sağlığını destekler.
Hemoglobin oluşturulması. B5
ve B9 vitaminlerini sentezlemeye yardımcı olur.
Gıda: Yumurta sarısı, genel,
maya, fıstık, tam tahıllar, mercimek, sarımsak, yulaf, avokado, susam, mantar,
nohut, ginseng, domates, muz, su teresi ve çemen organ etleri.
Vitamin B9
Amino asitlerin ve DNA'nın
sentezinde işbirliği yapar.
Kırmızı kan hücrelerinin
oluşumu.
Kardiyovasküler sistem,
fetüsün gelişimi, sinir sisteminin dengesi.
Gıda: hayvansal ürünler, süt
ürünleri ve süt ürünleri içeren gıdalarda çok düşük miktarlar. Baklagiller,
meyveler, mercimek, fasulye, kuşkonmaz, portakal, lahana, karnabahar, buğday
tohumu ve kepekli ekmek.
B12 vitamini
Şüphesiz, en iyi bilinen B
vitaminlerinden biridir, çünkü bazı anemi türlerinde ve vegan diyetlerinde
önerilmektedir. özellikleri:
Kırmızı kan hücrelerinin
oluşumu.
Sinir sistemi, bağışıklık
sistemi ve kalbin düzgün çalışması için önemlidir.
Kasların enerji rezervinde
görev yapar ve sinirlerin dokularını yeniden oluşturur.
Demir ve A vitamini
emiliminde görev yapar.
Stres, yorgunluk ve zihinsel
kapasitede yardımcı olur.
Gıda: Ton balığı, sardalye,
istiridye, karaciğer, böbrek, yumurta, süt ve türevleri, bira mayası ve bazı
deniz yosunu türleri.
Çeşitli ve dengeli bir diyet
yemek hayati bir öneme sahiptir, böylece B vitaminleri ve diğer besin maddelerinin
günlük ihtiyaçlarını sizin için basit ve faydalı bir şekilde karşılarsınız.
Yorumlar
Yorum Gönder