'Net Borç' nedir?


Net borç

Net borç, bir işletmenin toplam finansal durumunu, nakit, nakit benzeri ve diğer likit varlıkların toplam değerinin çıkarılması suretiyle , netleştirme denilen bir süreci gösterir. Bir şirketin net borcunu belirlemek için gerekli tüm bilgiler  Kredi hesaplama bilançosunda bulunabilir. Net borcu hesaplamak için formül aşağıdaki gibidir:
Net Borç = (Kısa Vadeli Borç + Uzun Vadeli Borç) - Nakit ve Nakit Benzerleri
Sıradaki
BORÇ SERVISI
BORÇ ORANI
BORÇ
BORÇ SINYALI
'Net Borç' AŞAĞI AŞAĞI
Net borç rakamı, bir işletmenin sadece mevcut nakit ve yüksek likiditeye sahip varlıkları kullanarak hesaplama tarihinde eşzamanlı olarak gerçekleşmesi durumunda tüm borçlarını ödeme kabiliyetinin bir göstergesi olarak kullanılır.
Net Borç ve Toplam Borç
Net borç, şirketin toplam borcunun belirlenmesi ile hesaplanır. Bu, birkaç yıl boyunca olgunlaşmamış olan ipotekler ve diğer krediler gibi uzun vadeli borçlar ile kira, kamu hizmetleri, kredi ödemeleri ve gelecek yıl içinde ödenmesi gereken faizler dahil olmak üzere kısa vadeli yükümlülükler, kredi kartı ve hesap borç bakiyeleri gibi uzun vadeli borçları içerir. ve vergiler.
Net Borç ve Toplam Nakit
Net borç hesaplaması ayrıca bir şirketin toplam naklini bulmak zorundadır. Borç rakamından farklı olarak, toplam nakit, nakit ve yüksek likit varlıkları içerir. Nakit ve nakit benzeri değerler, kontrol ve hesap bakiyeleri, hisse senetleri ve diğer Kredi hesaplama  menkul kıymetler gibi kalemleri içerir .
Kapsamlı Borç Analizi
Net borç kavramı, yatırım yaparken özellikle önemlidir ve temel analizde en çok kullanılan metriklerden biridir . Zaman içinde iyi performans gösteren hisse senetleri, finansal olarak sağlıklı ve nispeten kolay bir şekilde yükümlülüklerini yerine getirebilen şirketler tarafından verilebilmektedir. Net borç rakamı başlamak için harika bir yer olsa da, ihtiyatlı bir yatırımcı şirketin borç seviyesini daha detaylı bir şekilde araştırmalıdır. Göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörler, hem kısa hem de uzun vadeli gerçek borç rakamlarıdır ve toplam borcun yüzde kaçının önümüzdeki yıl içinde ödenmesi gerekmektedir.
Borcun arkasındaki sebep de önemlidir. Bir işletme, bir genişletme projesini finanse etmek için yeni borç finansmanı alabilir veya daha önce ödenmemiş olan daha eski bir krediyi geri ödemek veya yeniden finanse etmek için kullanabilir ve bu da daha derin sıkıntılar için bir işaret olabilir. Şirketin borçlarının çoğunluğunun kısa vadeli olması - yani 12 ay içinde geri ödenmesi gerektiği anlamına gelir - satışın bir dalışa girmesi durumunda işletmenin bu yükümlülükleri karşılayıp karşılayamayacağını düşünün. Şirketin mevcut gelir akışı, onu ayakta tutan tek şeyse, uzun vadeli beklentileri sorgulanabilir.
Farklı işletme türleri borcu farklı kullandığı için, Kredi hesaplama bir şirketin net borcunun aynı sektördeki diğer şirketlerle karşılaştırılabilir büyüklüğü ile karşılaştırılması da önemlidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?