Nessie nedir?



“Nessie”, Loch Ness, İskoçya'nın sularında yaşayan efsanevi bir su yaratığı olan Loch Ness Canavarı'na verilen bir takma addır. Bigfoot ve  Kredi hesaplama Chupacabra gibi diğer yaratıkların yanı sıra , Nessie Kriptozoolojide en ikonik konulardan biridir.
Nessie ilk olarak 1933'te, Londra'da yaşayan bir Inverness Courier'de bir Londra sakininden gelen tüyler ürpertici bir görgü tanığının ardından kamuoyunun dikkatini çekti . Tanık, kendisi ve eşinin , Loch yakınındaki bir yolu ağzında bir hayvanla geçen “tarihi-öncesi hayvan” ya da “ ejderha ” olarak tanımlayabileceklerini tespit etmişlerdir . Diğer görgü tanıklarından benzer hikayeler çok geçmeden ortaya çıktı ve Nessie uluslararası manşetlere kapıldı
Nessie'nin haberi ilk yapmasından bir yıl sonra, yaratığın en ünlü iddia edilen fotoğrafı çekildi. Londra jinekolog Robert Kenneth Wilson tarafından çekilen “The Surgeon's Photograph”, Loch'un sularından çıkan kuğu gibi bir boyun ve kertenkele gibi bir kafa gibi görünen bir şeyi tasvir etti. Her ne kadar Cerrah'ın Fotoğrafı, Nessie'nin en ikonik fotoğrafı olmaya devam etse de , 1994'te bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı .
Yirminci yüzyılın ortaları boyunca, sualtı sonar taramaları, gün boyu süren arazi gözetimi ve diğer seferler de dahil olmak üzere, Loch Ness'te tanımlanamayan bir yaratığın varlığını bilimsel olarak kanıtlamak için çeşitli girişimler düzenlenmiştir. 1962'de, kendi kendini finanse eden araştırmacılar, The Loch Ness Phenomena Investigation Bureau (LNPIB) adlı bir toplum kuruldu. Nessie'nin fiziksel ve bilimsel bir kanıtını, organize ve bilimsel bir şekilde toplama girişimlerine rağmen, şimdiye kadar Loch Ness'te yaşayan tanımlanamayan herhangi bir  Kredi hesaplama hayvanın ikna edici fotografik veya adli kanıtı bulunmuyor.
Surgeon'un Fotoğrafına ve diğer nişan açıklamalarına dayanarak, birçoğu Nessie'nin bir şekilde Buz Çağı'ndan kurtulan bir Plesiosaur olduğunu teorileştirdi. Bu teorinin muhalifleri, Plesiosaur'un muhtemelen soğukkanlı ve sıcak, tropikal sulara ihtiyaç duyduğunu söyler; Bir Plesiosaur anatomisine sahip bir yaratığın Nessie'den çok daha sık görülebileceği gerçeğinin yanı sıra , gün boyunca düzenli olarak hava için yüzeye ihtiyaç duyması gerektiğidir.
Nessie'nin bilinmeyen bir hayvan yerine yanlış tanımlanmış bir hayvan olduğuna inananlar, Loch'da görülen tuhaf kambur biçimlerini ve su kırılmalarını açıklamaya çalışmak için çeşitli teoriler ortaya koydular. Örneğin, gri mühürler bazen uzatılabilir boyunları nedeniyle Nessie manzaralarına atfedilir. Su samuru, büyük yılanbalığı ve hatta yüzme geyiği gibi diğer hayvanlar da hayvan yanlış tanımlanmasının olası nedenleri olarak ortaya konmuştur. Yanlış tanımlanmış cansız nesneler de Nessie manzaraları için suçlanmıştı. Bunlar, Loch'un dibinden İskoç çamlarını fermente etmek gibi, gaz emisyonları tarafından tahrik edildiğinde suyun yüzeyine vuruyor.
The Montauk Monster gibi , Nessie de büyük tanıtım ve viral pazarlama potansiyeline sahip olarak seçildi. 2005 yılında Nessie, iki öğrencinin Loch  Kredi hesaplama kıyılarında geyik bir karkasa gömülü büyük, tanımlanamayan bir diş keşfettikten sonra yine manşetlere kavuştu. Daha fazla çalışma, dişin aslında bir boynuz olduğunu ve olayın daha sonra The Loch adlı bir Steve Alten korku romanı geliştirmek için düzenlenen bir aldatmaca olduğunu ortaya koymuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?