Vitaminlerin fonksiyonları



Farklı vitaminlerin işlevlerini iyi Kredi hesaplama tanımak çok önemlidir çünkü her birinden hangi miktarları almamız gerektiğini bilmemize yardımcı olacaktır.
Vitaminlerin fonksiyonları
Vitaminler, organizmanın iyi hücresel işleyişi için gerekli besinlerdir ve bazı minerallerin aksine, çok küçük dozlarda hareket ederler.
Vücudumuzun onlar gıda, metabolik faaliyetlerin oksidasyonu etkinleştirmek ve gıda sağladığı enerji kullanımını ve serbest bırakılmasını kolaylaştırmak olarak besleyici gıda yararlanmak ne olabilir bunları kendiniz yapamazsınız gibi.
Vitaminleri, ateşi ateşleyen kıvılcımmış gibi düşünürseniz, bunu anlamanız daha kolay olabilir.
Vücudun her hücresi, amino asitleri (organik kimyasallar), mineralleri ve eser elementleri (canlı organizmanın temel maddesi) proteinlere, hormonlara ve enzimlere (kimyasal reaksiyonların salındığı) dönüştürmeye yarayan fonksiyona sahiptir. Bu enzimlerden dolayı vücudumuz için önemlidir.
Şu anda bilinen 13 farklı vitamin arasından iki farklı grubu ayırt edebiliriz: bir yandan C vitamini ve B grubu gibi suda çözünen vitaminler . Su içinde çözülür ve vücut onları depolayamadığından, gerekli değildir. günlük veya kontrollü bir katkıdır çünkü fazlalık ter ve idrarla giderilir.
Diğer vitamin grubu ise vitamin A, D, E ve K gibi yağlarda çözünen yağda çözünen vitaminlerdir . Bunlar adipoz dokularında ve karaciğerde depolanır. Suda çözünen vitaminlerin aksine, aşırı tüketim sağlığımıza çok zararlı olabilir çünkü vücudumuz fazlalığını depolar.
Vitaminlerin fonksiyonları
A vitamini büyüme ve görmeye yardımcı olur.
K vitamini pıhtılaşma üzerinde etkilidir.
D vitamini vücuttaki kalsiyumu iyi vücut gelişimini kolaylaştırarak emer ve düzeltir.
C vitamini savunmayı güçlendirir ve yaşlanmayı önler.
E vitamini kan dolaşımını kolaylaştırır ve hamilelik ve doğum, vb. Lehine dişi hormonları stabilize eder.
Ancak, keşfedilecek çok şey var.
Vitaminlerin miktarı veya kalitesi?
Çünkü daha fazla gıda arıtılmış, iyileştirilmiş ve korumayı geliştiren tedavilerle sanayileşmiştir; Vitaminlerin doğal hali Kredi hesaplama değişmiş ve masamıza ulaştığında, besin değerinin çoğu kaybolmuştur.
Buna aperatif, abur cubur, atlama programları, düşük kalorili diyetler, vb. Gibi gıda dengesizliklerini eklersek. Vücudumuzda bazı eksiklikler olabilir.
beriberi olarak vetaminas eksikliği hastalıkları (B1 eksikliği), iskorbüt (Cı-eksikliği), raşitizm (D eksikliği), vitamin eksikliği (B3 eksikliği), vs; Bunlar genellikle yoksul ülkelerin karakteristik özellikleridir.
Fakat birçok kez, bu eksiklikler tarımsal üretimde değişikliklere (yerine hayvan gübrelerinin kimyasal gübreler) ya da gıda teknolojik evrimi kalitesinde prim, genel olarak, miktar ve tüketici güven kabulü ve korunması ile ilgili Besinlerin
Demir sağlığını korumak ve mutlu, güçlü ve sağlıklı hissetmenin sırrı; (Karışık renkler kokular ve tatlar) diyet değişiyordu olduğunu doğrulamak için olduğunu yemek ve daha her zaman yeterli (öğün atlamayın,  Kredi hesaplama programınıza saygı) ve (ne gibi küçük, iyi dengelenmiş ve asla yemek yemezsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?