Vitamin D veya Calciferol'ün Faydaları



D vitamini veya Calciferol birçok özelliğe sahiptir Kredi hesaplama ancak büyüme, vücut gelişimi ve kemik bakımı için vazgeçilmezdir.
D vitamini, güneş ışığının emilmesi gerekmeksizin, cildinde oluşabilecek tek besin maddesidir.
D vitamini veya güneş vitamininin (Calciferol) vücuttaki diyet ve safradaki yağ varlığına ihtiyacı vardır, böylece yağ dokusu, karaciğer, dalak ve deri altında emilebilir.
Bu nedenle D vitamininin sentezi güneşe maruz kalma derecesine ve cilt pigmentasyonunun yoğunluğuna bağlıdır. Koyu veya renkli cilt, daha az UV ışınlarına izin verir ve daha az D vitamini sentezler. Yemek pişirilerek yok olmaz, ancak oksijen ve ışıkla temas ettiğinde bozulur veya oksitlenir.
D vitamini veya Calciferol'ün faydaları
Vitamin D, vücudun büyümesi ve gelişimi için, büyüme sırasında kemiklerin mineralizasyonu ve yetişkinlerde kemiklerin ve dişlerin sağlığının korunması için gereklidir.
D vitamini veya Calciferol kıt olduğunda, Kredi hesaplama vücut kemikten kalsiyumu çalmak suretiyle yokluğunu telafi eder. Bu bir kemik demineralizasyonu (osteomalazi) tetikler ve kemikler yumuşar ve kırılgan hale gelir.
Bu hastalık, daha çok Arap ve soğuk ülkeyi, çeşitli doğum yapan kadınları ve hapsedilen yaşlıları, menopozda ve antikonvülsan ve barbitürat ilaçları etkileme eğilimindedir.
Raşitizm belirtileri şunlardır: solukluk, kas zayıflığı, deforme postürler, başda terleme, şişkin karın, dişlerin gecikmeli büyümesi.
D vitamini veya Calciferol bulduğumuz yer (100 gr. Başına)
En iyi kaynak güneştir. Bir yetişkinin vitamin D'nin diyet katkısını atlaması için günde 30 dakika güneşlenmek yeterlidir.
Halibut karaciğeri yağı, bu bilinen en büyük hayvan kaynağı morina karaciğer yağından 30 ila 40 kat daha güçlüdür.
Ayçiçeği tohumu, önemli miktarlarda D vitamini sağlayan tek bitkisel kaynaktır.
D vitamini veya Calciferol dozunu arttırmak için önerilen olgular
Prematüre bebek ve ikizler.
Bebeklerde ve çocuklarda D vitamini dozu ile temkinli olmak önemlidir, çünkü aşırı kilo verme, kusma ve bulantı, depresyon veya apati ve erken ossifikasyona neden olabilir.
Güneşlenmeyen çok giyimli çocuklar.
Evden çıkmayan yaşlı kişilerde.
Aylarca yatakta kalmak zorunda kalırsanız.
Çok kirli şehirlerde yaşıyorsanız.
Gece işlerinde.
Magnezyum, kalsiyum ve fosfor Kredi hesaplama eksik diyetler.
D vitamini daha iyi asimilasyon için ipuçları
A ve C vitamini, kalsiyum ve fosfor ile.
Çok fazla güneşin D vitamini sentezini yavaşlattığını, cildin koyulaştığını, güneş ışınlarının daha az nüfuz ettiğini ve D vitamininin daha az sentezlendiğini unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?