Vitamin bakımından zengin besinler
Daha sonra, her birinde
vitaminler Kredi hesaplama
açısından
zengin olan yiyecekleri, en önemli işlevlerini ve en iyi emilimini nasıl elde
edeceklerini göreceğiz.
Vitaminler nelerdir?
Vitaminler, enerjik değere
sahip olmayan, normal fizyolojik fonksiyonlar için gerekli olan ve vücudumuz
bunları sentezleyemediği için önemlidir.
Vitamin bakımından zengin
yiyecekler aramalıyız. Bir istisna, güneşe maruz kaldığında ciltte oluşabilen D
vitamini ve bağırsak florasındaki küçük miktarlarda oluşan K, B1, B12 ve folik
asit vitaminleridir.
Vitaminlerin tarihçesi
Ondokuzuncu yüzyılın sonunda
yiyeceklerin sadece proteinler, yağlar, karbonhidratlar ve kalorilerden oluştuğuna
inanılıyordu.
1906 yılında Hopkins, gıdada
çok az miktarda bulunan ve yaşam için vazgeçilmez olan birçok madde bulunduğunu
belirledi.
Ancak 1912'de Casimir Funk
kimyasal yapısını belirlemek için hazırlanmıştır Biyokimyacı oldu: bir amin, ve
yaşam için esas olarak kullanılan "vitamini-amin" icat.
Vitamnler hakkında mitler
Vitamin eksikliğinden
iyileşme yavaştır. Aslında C vitamini saatlerde geri kazanılabilir.
Vitaminler yağlanır
Kilolu bir insan yetersiz
beslenemez.
Açık olmamasına rağmen,
fazladan bir katkı iyidir.
Daha fazla vitamin
sağladıkları için vitamin takviyeleri almak daha iyidir.
Vitaminlerin direnci
Sebzeler ve meyveler suda
çözünen vitaminler bakımından zengin ana besindir. İlk soğuk presleme yağları
(balık ve sebzeler) yağda çözünen vitaminler açısından zengin besinlerdir.
En az dirençli olanlar C ve
B1 dir.
Suda çözünen vitaminlerin
kaybına bağlı faktörler
Sebze toplanmasından bu yana
geçen süre.
Havadaki oksijen varlığı
sebzeleri oksitler.
Liç: küçük su ile ve büyük
parçalarla yemek pişirmek gerekir.
Sebzeleri keserken açığa
çıkan oksidaz enzimleri 70º'nin üzerinde yok edilir.
Pişirme süresi ve sıcaklığı.
Tuz, hücrelerin içinden çıkan
vitamin miktarının daha yüksek olmasına neden olur.
Işık oksidasyonu hızlandırır.
Katkı maddelerinin varlığı:
sülfitler ve türevleri, klor, nitritler, alkalize edici maddeler
(bikarbonatlar).
Endüstriyel işlemler
genellikle vitaminleri yok eder. UHT sterilizasyon işlemleri daha iyidir (kısa
bir süre için yüksek sıcaklıklar).
Vitamin ihtiyacı
İhtiyaçlar bireyin, bebeğin,
çocuğun, hamile kadının ... özel fizyolojik durumuna tabidir.
VIT C (askorbik asit) Antioksidan Rejeneratif madde E. Demir
emilimini. Erkekler: 90 mg Kadın:
75 mg Meyve ve sebzeler, Acerola,
turpgiller, kivi, papaya, portakal. Scurvy
(zayıflık, kas ağrısı, diş etleri ve eklemler)
B8 30 ug Yerfıstığı, çam fıstığı, fındık, ayçiçeği
tohumu ve susam, quinoa, et, yaşlı peynir, yağlı balık, baklagiller, yumurta,
fındık Beri-beri, Deri lezyonları,
gözleri ve sinir dokusu. pelegra
COBALAMINA B12 Amino asitlerin ve nörotransmitterlerin
sentezi ve bozulması.
B12 2.4 μg B6 balık, ceviz, fındık, buğday tohumu.
B9 baklagiller, tohumlar,
fındık, yeşil yaprak.
B12 istiridye, istiridye,
midye, et, balık, yumurta, süt. Nörolojik
bozukluklar, anemi, hiperhomosisteinemi
Retinoidler veya
karotenoidlerVizyon süreci
Doku büyümesi ve gelişimi
Hücre farklılaşması H: 900 mg
M: 700 mg Retinol: mavi balık, kürlenmiş peynir ve
yumurta.
Karoten: kabak, papaya,
havuç, su teresi, kuru kayısı. Gece körlüğü
Arızası. Sistemden Bağışıklık
Epitelde Değişiklik
Koku kaybı, sist
enfeksiyonları. Solunum ve bağırsakta pullu cilt
Bağırsakta Ca ve P hormonal
regülatör fiksasyonu, kemikte, böbreğin Ca'nın emilmesi, kan pıhtılaşması H ve M:
Güneşte 5 μg 15 dk Mavi balık, yumurta, Kredi hesaplama
tereyağı,
kurutulmuş mantarlarOsteomalazi, rikets, osteoporoz
tokoferolAntioksidan lipit
füsyonu. Sistemden Immunitario Cardioprotector
gentiales hücrelerinin koruyucusu.
H ve M: 15 mg Bitkisel yağlar (buğday
tohumu) kepekli tahıllar. Membranlarda ve üreme fonksiyonunda değişiklikler,
fetüsün emilmesi.
menadione Kan pıhtılaşması ve kemik metabolizmasında
yer aldı. H: 120 μg
Meyveler, yeşil yapraklar,
baklagiller, lahana, şalgam, kivi, kuru erik. Kanamalar.
Vitamini eksikliği, uzun
vadeli, örneğin (Vit A eksikliği) gece körlüğü gibi hastalıkların raşitizm (Vit
D eksikliği), iskorbiti (vitamin C eksikliği), (niasin eksikliği) pellagra ve
nedenleri beri-beri (thiamin eksikliğinden dolayı) Vitaminler bakımından zengin
çeşitli yiyecekler almak çok önemlidir.
Yetersiz katkı için.
Bağırsak emiliminde
başarısızlık için.
Safra yetmezliği nedeniyle
Artan gereksinimleri
nedeniyle
İyileştirilmiş bir diyet ve
vitamin bakımından zengin gıdalarda zayıf.
Toksik artış için (karaciğer
eliminasyonu B1 vitamini yardımcı olur).
Oksitlerin ve serbest
radikallerin artması için. (örn: tütün, daha fazla vitese C gerek).
Uyarıcıların artmasıyla. (örn
.: kafein, daha fazla B5 gereklidir).
Stres için.
Rekabetçi spor için.
Diüretikler ve laksatifler
için.
Bazı ilaçlar için; aspirin,
kontraseptifler, antibiyotikler, antikoagülanlar.
Yüksek dozda vitaminlerin ani
bastırılması için.
Sebzeleri pişirerek suda
çözünen vitaminleri kaybetmezler.
C vitamini oksidasyon ve
çözünme ile kaybolur (vitaminler yemek suları ile karıştırılır). Enzimler
kesildiğinde, sebzelerin okside olmasına neden olan enzimler aktive olur,
vitaminlerini kaybeder, sebzelerin kenarlarında zaman içinde kahverengiye
dönüştüklerini görebilirsiniz.
Böylece bu olmaz, sebzeler
kaynar suya eklenir. Eğer sebzeleri ekmeden önce tencerenin buharla
doldurmasına izin verirsek ve sonra kapağı kapatırsak, havadaki oksijen yer
değiştirdiğinden, havadaki oksijen ile Kredi hesaplama
temas
en az olacaktır.
Çözümün minimal olması için
onu etkileyen üç faktörle oynayacağız.
Sebzelerin suyun içinde kalma
süresi.
Su miktarı
Sebze parçalarının büyüklüğü.
Yorumlar
Yorum Gönder