Vitamin bakımından zengin besinler



Daha sonra, her birinde vitaminler Kredi hesaplama açısından zengin olan yiyecekleri, en önemli işlevlerini ve en iyi emilimini nasıl elde edeceklerini göreceğiz.
Vitaminler nelerdir?
Vitaminler, enerjik değere sahip olmayan, normal fizyolojik fonksiyonlar için gerekli olan ve vücudumuz bunları sentezleyemediği için önemlidir.
Vitamin bakımından zengin yiyecekler aramalıyız. Bir istisna, güneşe maruz kaldığında ciltte oluşabilen D vitamini ve bağırsak florasındaki küçük miktarlarda oluşan K, B1, B12 ve folik asit vitaminleridir.
Vitaminlerin tarihçesi
Ondokuzuncu yüzyılın sonunda yiyeceklerin sadece proteinler, yağlar, karbonhidratlar ve kalorilerden oluştuğuna inanılıyordu.
1906 yılında Hopkins, gıdada çok az miktarda bulunan ve yaşam için vazgeçilmez olan birçok madde bulunduğunu belirledi.
Ancak 1912'de Casimir Funk kimyasal yapısını belirlemek için hazırlanmıştır Biyokimyacı oldu: bir amin, ve yaşam için esas olarak kullanılan "vitamini-amin" icat.
Vitamnler hakkında mitler
Vitamin eksikliğinden iyileşme yavaştır. Aslında C vitamini saatlerde geri kazanılabilir.
Vitaminler yağlanır
Kilolu bir insan yetersiz beslenemez.
Açık olmamasına rağmen, fazladan bir katkı iyidir.
Daha fazla vitamin sağladıkları için vitamin takviyeleri almak daha iyidir.
Vitaminlerin direnci
Sebzeler ve meyveler suda çözünen vitaminler bakımından zengin ana besindir. İlk soğuk presleme yağları (balık ve sebzeler) yağda çözünen vitaminler açısından zengin besinlerdir.
En az dirençli olanlar C ve B1 dir.
Suda çözünen vitaminlerin kaybına bağlı faktörler
Sebze toplanmasından bu yana geçen süre.
Havadaki oksijen varlığı sebzeleri oksitler.
Liç: küçük su ile ve büyük parçalarla yemek pişirmek gerekir.
Sebzeleri keserken açığa çıkan oksidaz enzimleri 70º'nin üzerinde yok edilir.
Pişirme süresi ve sıcaklığı.
Tuz, hücrelerin içinden çıkan vitamin miktarının daha yüksek olmasına neden olur.
Işık oksidasyonu hızlandırır.
Katkı maddelerinin varlığı: sülfitler ve türevleri, klor, nitritler, alkalize edici maddeler (bikarbonatlar).
Endüstriyel işlemler genellikle vitaminleri yok eder. UHT sterilizasyon işlemleri daha iyidir (kısa bir süre için yüksek sıcaklıklar).
Vitamin ihtiyacı
İhtiyaçlar bireyin, bebeğin, çocuğun, hamile kadının ... özel fizyolojik durumuna tabidir.
VIT C (askorbik asit)         Antioksidan Rejeneratif madde E. Demir emilimini.          Erkekler: 90 mg Kadın: 75 mg     Meyve ve sebzeler, Acerola, turpgiller, kivi, papaya, portakal.       Scurvy (zayıflık, kas ağrısı, diş etleri ve eklemler)
B8 30 ug       Yerfıstığı, çam fıstığı, fındık, ayçiçeği tohumu ve susam, quinoa, et, yaşlı peynir, yağlı balık, baklagiller, yumurta, fındık    Beri-beri, Deri lezyonları, gözleri ve sinir dokusu. pelegra
COBALAMINA B12   Amino asitlerin ve nörotransmitterlerin sentezi ve bozulması.
B12 2.4 μg    B6 balık, ceviz, fındık, buğday tohumu.
B9 baklagiller, tohumlar, fındık, yeşil yaprak.
B12 istiridye, istiridye, midye, et, balık, yumurta, süt. Nörolojik bozukluklar, anemi, hiperhomosisteinemi
Retinoidler veya karotenoidlerVizyon süreci
Doku büyümesi ve gelişimi
Hücre farklılaşması H: 900 mg
M: 700 mg    Retinol: mavi balık, kürlenmiş peynir ve yumurta.
Karoten: kabak, papaya, havuç, su teresi, kuru kayısı. Gece körlüğü
Arızası. Sistemden Bağışıklık
Epitelde Değişiklik
Koku kaybı, sist enfeksiyonları. Solunum ve bağırsakta pullu cilt
Bağırsakta Ca ve P hormonal regülatör fiksasyonu, kemikte, böbreğin Ca'nın emilmesi, kan pıhtılaşması H ve M:
Güneşte 5 μg 15 dk Mavi balık, yumurta, Kredi hesaplama tereyağı, kurutulmuş mantarlarOsteomalazi, rikets, osteoporoz
tokoferolAntioksidan lipit füsyonu. Sistemden Immunitario Cardioprotector
gentiales hücrelerinin koruyucusu. H ve M: 15 mg      Bitkisel yağlar (buğday tohumu) kepekli tahıllar. Membranlarda ve üreme fonksiyonunda değişiklikler, fetüsün emilmesi.
menadione   Kan pıhtılaşması ve kemik metabolizmasında yer aldı. H: 120 μg
Meyveler, yeşil yapraklar, baklagiller, lahana, şalgam, kivi, kuru erik. Kanamalar.
Vitamini eksikliği, uzun vadeli, örneğin (Vit A eksikliği) gece körlüğü gibi hastalıkların raşitizm (Vit D eksikliği), iskorbiti (vitamin C eksikliği), (niasin eksikliği) pellagra ve nedenleri beri-beri (thiamin eksikliğinden dolayı) Vitaminler bakımından zengin çeşitli yiyecekler almak çok önemlidir.
Yetersiz katkı için.
Bağırsak emiliminde başarısızlık için.
Safra yetmezliği nedeniyle
Artan gereksinimleri nedeniyle
İyileştirilmiş bir diyet ve vitamin bakımından zengin gıdalarda zayıf.
Toksik artış için (karaciğer eliminasyonu B1 vitamini yardımcı olur).
Oksitlerin ve serbest radikallerin artması için. (örn: tütün, daha fazla vitese C gerek).
Uyarıcıların artmasıyla. (örn .: kafein, daha fazla B5 gereklidir).
Stres için.
Rekabetçi spor için.
Diüretikler ve laksatifler için.
Bazı ilaçlar için; aspirin, kontraseptifler, antibiyotikler, antikoagülanlar.
Yüksek dozda vitaminlerin ani bastırılması için.
Sebzeleri pişirerek suda çözünen vitaminleri kaybetmezler.
C vitamini oksidasyon ve çözünme ile kaybolur (vitaminler yemek suları ile karıştırılır). Enzimler kesildiğinde, sebzelerin okside olmasına neden olan enzimler aktive olur, vitaminlerini kaybeder, sebzelerin kenarlarında zaman içinde kahverengiye dönüştüklerini görebilirsiniz.
Böylece bu olmaz, sebzeler kaynar suya eklenir. Eğer sebzeleri ekmeden önce tencerenin buharla doldurmasına izin verirsek ve sonra kapağı kapatırsak, havadaki oksijen yer değiştirdiğinden, havadaki oksijen ile Kredi hesaplama temas en az olacaktır.
Çözümün minimal olması için onu etkileyen üç faktörle oynayacağız.
Sebzelerin suyun içinde kalma süresi.
Su miktarı
Sebze parçalarının büyüklüğü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?