Tazmanya'nın başkentinde sadece bir yıl içinde emlak fiyatları yüzde 12,7 oranında arttı.



Bir zamanlar, Hobart ülkenin en uygun fiyatlı şehirlerinden biriydi - Kredi hesaplama ama zaman değişiyor.
Bugün, CoreLogic verilerine göre Tassie sermayesi, 12 aydan Nisan 2018'e kadar ev fiyatlarında yüzde 12.7'lik bir artış yaşadıktan sonra patladı.
Aynı dönemde pazardaki konut sayısı da yüzde 30,7 oranında azalırken, mal sahiplerinin fiyatlarındaki artış devam edeceğine inandı.
Haberlerde kiracılar için de son derece acımasız, kiralar geçtiğimiz yıl yüzde 12, 2 oranında yükselirken, ilk ev alıcılar için depozit tasarrufu yapıp pazara girmesi daha da zorlaştı.
Bu arada, Tazmanya'nın turizm sektörü patladı ve ziyaretçilerin zenginlikleriyle Hobart Lord Mayor Ron Christie'nin kitlesel turizmin geçen ay “şehrimizi öldüreceğine” dair duyarlı bir şekilde itiraz etmesini istedi.
Bir başka deyişle, Hobart aniden sıcak bir mülktür - ve en küçük ikinci sermayemiz ani popülaritesiyle başa çıkmak için mücadele ediyor.
PRDnationwide'ın ulusal araştırma müdürü Dr. Diaswati Mardiasmo, Tazmanya'nın emlak fiyatlarının yükselmesiyle neredeyse tamamen güvenlik altına alındığını söyledi.
Avustralya Ekonomik Mülkiyet Raporu 2018'i yeni başlatan Dr. Mardiasmo, Hobart'ın şu anda ülkede daha uygun olmayan yerlerden biri olduğunu söyledi.
“Sydney ve Melbourne'da 2014'ten bu yana patlayıcı fiyat artışı oldu ve aynı şey NSW ve Victoria'da da aynı şey oldu, bu yüzden birçok kişi ilk evlerini satın alan insanların yanı sıra yatırımlara geldiğinde alternatif seçenekler aramaya başladı. fiyatlandırılmadan satın alabilecekleri bir şey arıyorlardı ”dedi.
“Tüm bu gerçekleşirken, Queensland, Güney Avustralya ve Tazmanya dahil olmak üzere, NSW ve Victoria dışındaki diğer eyaletler, daha çok uygun fiyatlıydılar, bu yüzden birçok kişi bu bölgelere yatırım yapmayı tercih ediyordu.
“Ancak, Queensland ve Güney Avustralya Kredi hesaplama bunun olmasını bekliyordu ve böylece bu devletlerarası yatırım talebini karşılamaya yönelik artan ilgiyi planlamaya başladılar.
“Ancak, Tazmanya bu kadar iyi planlamamıştı… ve o kadar ucuza mal oldu ki, tüm devletlerin çoğunu burada azalttı.”
Dr Mardiasmo, Tazmanya'daki konut fiyatlarının, ülkenin diğer pek çok kesimine kıyasla hala “paranın karşılığını” teklif etmesine rağmen, hızlı fiyat artışının, ilk yerli alıcıların pazardan anakara yatırımcıları tarafından fiyatlandırıldığını ve kritik bir eksiklikten ötürü karşılaştığını söyledi. gelişme.
Ayrıca, Sydney ve Melbourne'daki kazançlı mülklerini Apple Isle'de emekliye ayıran Baby Boomers'da bir artış olduğunu da söyledi.
Bu arada, yatırımcı, uygun fiyatlı konut uzmanı ve Avustralya Konut Girişimi'nin kurucusu Ian Ugarte , kiracıların en fazla sıkıntıyı hissettiklerini ve tatilcilerin en azından kısmen suçlandığını söyledi.
“Bu yatırımcılar için mükemmel bir fırtına, ama sakinleri için iyi değil,” dedi.
“İki yıl önce, konseyler ve hükümet ile konuşmaya başladık çünkü ekonomik ve konut fiyatlarında bir sorun olacağını gördük ... ama bunun şu andaki noktaya geleceğini düşünmedim.
“Şu anda Hobart'daki gösteri alanlarında yaşayan aileler, çiftler ve bekarlar var, çünkü kirayı ödeyemedikleri için değil, kiraya verebilecekleri hiçbir yer bulamıyorlar. Bu korkunç bir durum. ”
Tazmanya kira pazarının her zaman sıkı olduğunu belirten Bay Ugarte, özel yatırımcılar Sydney ve Melbourne'dan ayrılmaya başladıklarında, devletin düşük boşluk oranları ve arz ve talep sorunları nedeniyle Tazmanya'ya çekildiler ki bu da kira fiyatlarını yukarı Kredi hesaplama yönde zorladı.
“Bazı insanların rantı, haftada 250 dolardan 400 dolardan başlayarak tam anlamıyla bir gecede geçiyordu ve çoğu, hayır, başka bir yere parası yetmeyebileceklerini fark etmemişlerdi” dedi.
Kira patlamasının bir başka nedeni Airbnb idi.
 “Hobart bölgesinde, Airbnb'de pazarda uzun süreli kiralamaları etkin bir şekilde kaldıran 800 kısa süreli satış varlığımız var” dedi.
“Uzun vadede piyasaya sürülen, ancak kısa vadede kiralayan, büyük etkisi olan yatırım amaçlı gayrimenkuller.”
Ve başka bir neden de, kira arayan insanlar ile gerçekte mevcut olan kiralık mülklerin türü arasında “pazar uyumsuzluğu”.
Bay Ugarte, Hobart evlerinin yüzde 68'inin sadece bir veya iki yatak odalı konutlara ihtiyaç duyan tek veya çift haneler tarafından işgal edildiğini, ancak bunların çoğunun tüm evleri kiralamaya zorlandığını söyledi.
“Stokların yüzde 80'i üç, dört ya da beş yatak odalı evlerdir. Çok fazla büyük ev var ve başka bir arz ve talep sorunu yaratan yeterince küçük ev yok. ”Dedi.
Bay Ugarte, bu büyük evlerin bazılarını daha küçük haneler için daha küçük olan mikro dairelere dönüştürmek için bir süreci hızlı bir şekilde izlemek için hükümetle birlikte çalışıyor.
Kiracıların evlerini serbest bırakarak ve kiracıların kendi paralarını biriktirmelerine yardımcı olarak kira bedelini azaltacağı için kira piyasasında baskıyı azaltacağını söyleyen bir çözüm.
70'li yaşlarında, evsiz kaldıkları ve Hobart'ta kiralayamayacakları için arabalarında uyumak zorunda kaldıkları, tek bir kadının salgın olduğunu söyledi.
O, Launceston’un bir sonraki Tazmanya tesisi sıcak noktası olacağını tahmin etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?