'Fiyat Tavan' nedir?



Bir fiyat tavanı, bir satıcının bir ürün veya hizmet için ücret almasına izin verilen maksimum ücrettir. Fiyat tavanları genellikle yasalar tarafından belirlenir ve adil ve Kredi hesaplama makul iş uygulamaları sağlamak için satıcı fiyatlandırma sistemini sınırlandırır. Fiyat tavanları genellikle gerekli masraflar için belirlenir; Örneğin, bazı bölgelerde kiracıların kira fiyatlarına tırmanmalarını korumak için kira tavanları vardır.
'Tavan Fiyatı Düşüyor'
Fiyat tavanları, düşük gelirli bireyleri önemli kaynakları karşılayamamaktan korumak için tasarlanmış düzenlemelerdir. Ancak, birçok ekonomist, çeşitli nedenlerle etkilerini sorgulamaktadır. Örneğin, fiyat tavanları , malın denge fiyatı tavanın altındaysa, hiçbir etkisi yoktur . Aksine, tavan denge seviyesinin altına ayarlanırsa, ölü ağırlık kaybı oluşur .
Fiyat Tavanların Dezavantajları
Fiyat tavanları, birçok nedenden dolayı avantajlı olsa da, dezavantajları da taşıyabilir. Örneğin, 1970'lerde, hükümetin benzin fiyatlarına bir fiyat tavanı uyguladığı zaman, gazın fiyatı nispeten düşüktü. Bu düşük fiyatlardan yararlanmak için, tüketiciler uzun zamandır gaz almak için beklediler. Gaz almak için çok fazla zaman harcamak zorunda kalmanın yanı sıra, bu durum bir sıkıntıya neden oldu. Muhtemelen, hükümetin fiyatların artmasına izin vermesi halinde, tüketiciler korumaya zorlanacaktı, hatlar kısa kalacaktı ve bir kıtlık ortaya çıkmayabilirdi.
Fiyat tavanlarının bir başka riski de perakendecilerin bu düzenlemeleri ücrete tabi tutmaya çalışabilecekleridir. Örneğin, bir işletme fiyat tavanının altında bir ürün satabilir, ancak tavandan geçen fiyatı dolaylı olarak artırmak için ilgili ürün veya hizmetlerin ücretlerini değerlendirebilir.
Fiyat Tavanlar ve Fiyat Kat Arasındaki Fark
Hem fiyat tavanları hem de katlar fiyat kontrolleri şeklindedir . Bir fiyat tavanı, bir mal veya hizmetin maksimum fiyatını belirlerken, bir fiyat tabanı, bir mal veya hizmetin satılabileceği en düşük fiyatı ifade eder. Bu kavramların her ikisi de tüketiciyi veya piyasayı koruma fikrine dayanır. Bununla birlikte, fiyat tavanları kıtlıklarla ilişkilendirilebilir. Kredi hesaplama Yani, eğer çok fazla tüketici bir parayı ödeyebilirse, hepsini alabilirler ve sarf malzemeleri kısa düşebilir. Tersine, fiyat tabanları artılarla ilişkili olabilir. Zemin, ürünü veya hizmeti uygun olmayan bir hale getiriyorsa, birkaç kişi satın alma olasılığı artıyor.
Fiyat Tavanları Nasıl Rahatlatır?
Fiyat tavanlarının kıtlıklara nasıl yol açtığını anlamak için bir alanın bir kasırga tarafından tahrip edildiğini hayal edin. Toplum yeniden inşa edilirken, kontrplak için yüksek talep vardır ve karları artırmak için, işletmeler kontrplak fiyatını arttırır. Ancak, topluluk bu artışı protesto ediyor ve fiyat tavanı talep ediyor. Şehir, perakendecilere kontrplak için belirli bir miktarın ücretini ödemeyi yasaklar ve yasaklar. Buna karşılık, fiyatlar düşerken, tedarikçiler azalan kar marjı nedeniyle bölgedeki mağazalara kontrplak satmak konusunda daha az istekli hale geliyor Kredi hesaplama ve bir kıtlık ortaya çıkıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nessie nedir?

'Net Şimdiki Değer - NPV' nedir?

'Net Borç' nedir?